Μετάβαση στο περιεχόμενο. Μετάβαση στην πλοήγηση

5th International Congress on Food Technology

Τμήματα
Προσωπικά εργαλεία
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Πρόγραμμα Συνεδρίου Προσκεκλημένοι Ομιλητές
Ενέργειες Εγγράφων

Προσκεκλημένοι Ομιλητές

Τελευταία τροποποίηση 29/01/2007 11:54

TUNG-CHING LEE, Ph.D. FIAFoST, FIFT, FACS, C.N.S.

Καθηγητής τάξεως II (Διακεκριμένος Καθηγητής της Επιστήμης των Τροφίμων και της Διατροφής)

Τμήμα Επιστήμης των Τροφίμων, Κέντρο για την Προηγμένη Τεχνολογία Τροφίμων, και Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας και Ακτογραφίας

Rutgers, Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του New Jersey

65 Dudley Road, New Brunswick, New Jersey 08901 – 8250, U.S.A.

Τηλ. 732-932-9611 Εσωτερικό: 236, Fax:732-932-6776, Email: lee@aesop.rutgers.edu

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:

B.S. (Χημεία), Summa Cum Laude - Tung-Hai University, Taichung, Ταϊβάν, Δημοκρατία της Κίνας
M.S. (Επιστήμη Τροφίμων) – Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Davis, Καλιφόρνια

Ph.D. (Γεωργική Χημεία) – Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Davis, Καλιφόρνια

C.N.S. (Πιστοποιημένος Ειδικός στη Διατροφή), Επιτροπή Πιστοποίησης Ειδικών στη Διατροφή των Η.Π.Α., Νέα Υόρκη.

Στα κυριότερα ερευνητικά ενδιαφέροντα του Δρ. Lee περιλαμβάνονται η εφαρμογή της βιοτεχνολογίας στην τεχνολογία τροφίμων, η επεξεργασία τροφίμων από απόψεως διατροφής, ασφάλειας και παραγωγής τοξικών ουσιών, ο εμπλουτισμός της τροφής με αζωτούχες ουσίες μέσω της επεξεργασίας και της εφαρμογής της τεχνολογίας ενίσχυσης και η βιοδιαθεσιμότητα των μικροθρεπτικών, η έρευνα και η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας των nutraccuticals, οι μη ενζυμικές (τύπου Maillard) αντιδράσεις στα τρόφιμα, η επιστήμη και η τεχνολογία των ιχθυηρών, η επεξεργασία και η θρεπτικότητα των τροφίμων που προορίζονται για το προηγμένο πρόγραμμα διατροφικής υποστήριξης των αστροναυτών στο διαστημικό σταθμό που προωθεί η NASA για μακρόχρονα ταξίδια στο διάστημα (π.χ. στον Άρη), η ανάπτυξη της πολυπαραγοντικής προσέγγισης και των χημικών καθοριστών για την αξιολόγηση της ποιότητας των τροφίμων, η βιοχημεία, η χημεία και η θρεπτική αξία των καροτενοειδών και της βιταμίνης Α, η τεχνολογία παραγωγής τροφίμων με εξώθηση, προϊόντα νέων τροφίμων και ανάπτυξη νέων διαδικασιών παραγωγής νέων τροφίμων, καθώς και εφαρμοσμένα ερευνητικά προγράμματα για την ανάπτυξη της τεχνολογίας τροφίμων και της διατροφής στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ο Δρ. Lee είναι συγγραφέας ή έχει συμμετάσχει μαζί με άλλους συγγραφείς στην συγγραφή 230 ερευνητικών εργασιών και 30 κεφαλαίων σε διάφορα βιβλία σχετικά με τρόφιμα. Εξελέγη ως Επιστημονικός Εκδότης για την Εφημερίδα της Επιστήμης των Τροφίμων στον τομέα “Οργανοληπτικές και Θρεπτικές Ιδιότητες των Τροφίμων (ποιοτική και ποσοτική εκτίμηση της γεύσης, του χρώματος, και της δομαισθησίας, των διατροφικών ιδιοτήτων και θρεπτικών συστατικών και των παραμέτρων της ποιότητας υπό την επίδραση των συνθηκών επεξεργασίας/ αποθήκευσης/ συσκευασίας)” ξεκινώντας τον Ιανουάριο του 2000. Η Εφημερίδα της Επιστήμης των Τροφίμων έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο έντυπο αναφορικά την επιστήμη των τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Μάιο του 2001, ο Καθηγητής Lee διορίστηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας (NRC) της Εθνικής Ακαδημίας των Η.Π.Α. στην επιτροπή για τον “Καθορισμό Επιστημονικών Κριτηρίων για τα Προϊόντα Βιοτεχνολογίας”, η οποία αποτελεί ad hoc Υποεπιτροπή Καθοδήγησης της Επιτροπής Γεωργικής Βιοτεχνολογίας, Υγείας και Περιβάλλοντος (CABHE) της NRC. Ο Δρ. Lee είναι μέλος πολλών επαγγελματικών σωματείων, συμπεριλαμβανομένων του Ινστιτούτου Τεχνολόγων Τροφίμων, του Αμερικανικού Ινστιτούτου Διατροφής, της Εταιρείας Αμερικανών Χημικών, της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας, του ΑΑΑS, του Ινστιτούτου Συσκευασίας, της Αμερικανικής Ένωσης Διοίκησης Επιχειρήσεων, και των αδελφοτήτων ΣΧ, ΦΤΣ και ΦΚΦ. Πριν την πρόσληψή του στο Πανεπιστήμιο Rutgers, υπηρέτησε ως Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Rhode Island. Πιο πριν είχε υπηρετήσει ως Επικεφαλής Επιστήμων των Τροφίμων στο Hunt-Wesson στην Καλιφόρνια. Υπηρέτησε, επίσης, Επικεφαλής Επισκέπτης Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ερευνητικό Κέντρο της Nestle στην Ελβετία και στο Ερευνητικό Κέντρο Cornworth της Unilever στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει αναπτύξει διάφορα είδη νέων προϊόντων τροφίμων και τρεις νέες γραμμές παραγωγής που βρίσκονται στο στάδιο της παραγωγής και των πωλήσεων τόσο στην αγορά των Η.Π.Α. όσο και στη διεθνή αγορά. Είναι, επίσης, κάτοχος πολλών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Δύο από τις ευρεσιτεχνίες του παράγονται πλέον σε βιομηχανική κλίμακα για εμπορικούς σκοπούς.

Στα 2003, ο Δρ. Lee έλαβε τη μέγιστη τιμή να εκλεγεί μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας των Τροφίμων (IAFoST). Έλαβε το Αριστείο της Επιτροπής Κληροδοτημάτων για την έρευνα του στο Πανεπιστήμιο του Rutgers το 2003. Του απονεμήθηκε, επίσης, το Αριστείο Διαρκούς Έρευνας του Κολεγίου Cook και του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Rutgers στα 2002. Στα 1981 ο δρ. Lee εξελέγη ως Αντεπιστέλλων Μέλος του Ινστιτούτου Τεχνολόγων Τροφίμων. Η φράση που συμπυκνώνει τη φιλοσοφία του δρ. Lee είναι ότι “χρησιμοποίησε αποτελεσματικά τις βασικές γνώσεις στο χώρο της Χημείας και της Μικροβιολογίας στο σχεδιασμό εφαρμοσμένων προγραμμάτων στην τεχνολογία των τροφίμων. Η συνεισφορά του στη βιομηχανία των τροφίμων δια της οδού αυτής είναι αξιοσημείωτη”. Στα 1998 εξελέγη Αντεπιστέλλων Μέλος της Εταιρείας Αμερικανών χημικών ως αναγνώριση της επιστημονικής του συνεισφοράς στους τομείς της γεωργικής χημείας και της χημείας των τροφίμων. Επιπλέον, έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία, συμπεριλαμβανομένων της Υποτροφίας Yen – Ching του Πανεπιστημίου Harvard, εκείνο του Αντεπιστέλλοντος Μέλους του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, το Βραβείο Μελλοντικού Ηγέτη από την Εθνικό Ίδρυμα Διατροφής των Η.Π.Α., τη θέση του Επίτιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Νότιου Yangtze στο Wuxi της Κίνας, τα Βραβείο Επιτευγμάτων της Σινοαμερικανικής Εταιρείας της Επιστήμης των Τροφίμων και το Βραβείο του Επιστήμονα – Ερευνητή της Χρονιάς του Πανεπιστημίου του Rhode Island. Εξελέγη Αντεπιστέλλων Μέλος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Χημείας. Στο δρ. Lee απονεμήθηκαν Ευχαριστήριο Δίπλωμα και Τιμητική Πλακέτα από τη Δημοκρατία της Κίνας για την εξαιρετική προσφορά του στην πρόοδο και στην ανάπτυξη της βιομηχανίας τροφίμων σε αυτή τη χώρα. Υπηρέτησε ως Επικεφαλής Ερευνητής σε ερευνητικά εργαστήρια των NSF NIH, Εθνικού Ιδρύματος Διατροφής των Η.Π.Α., U.S.D.A., NASA, EPA, DOD, USAID, SBIR, DOD, στο Ίδρυμα Αλιείας και στη βιομηχανία τροφίμων. Ο Δρ Lee εργάστηκε ως συνεργάτης και σύμβουλος στο σχεδιασμό ερευνητικών προγραμμάτων για πολλά ινστιτούτα των Η.Π.Α. και της αλλοδαπής, καθώς και για τη βιομηχανία τροφίμων. Οι δραστηριότητες του δρ. Lee σε εθνικό και διεθνές επίπεδο περιλαμβάνουν έρευνες σε συνεργασία με ερευνητές σε 13 χώρες σε 6 ηπείρους.

MICHAEL MURKOVIC. “Σχηματισμός δυνητικά τοξικών ουσιών κατά τη θέρμανση των τροφίμων”.

Αναπληρωτής Καθηγητής στο Ινστιτούτο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Graz, Petersgasse 12/2, 8010 Graz, Τηλ: +43-316-873 6495, Fax: +43-316-873 6971, E – mail: michael.murkovic@tugraz.at.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Graz, Χημικός Μηχανικός με ειδικότητα στη Βιοτεχνολογία.

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Graz, Διδακτορική Διατριβή στο Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας με θέμα “Ηλεκτροδιάχυση των πρωτοπλαστών των μυκήτων”

ETH – Ζυρίχη, Μεταδιδακτορική Διατριβή με θέμα “Ζυμώσεις των ζωικών κυττάρων σε ρευστοποιημένο οριζόντιο βιοαντιδραστήρα”

Biochemie Kundl – Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), Ζύμωση της Πενικιλίνης.

Στα κυριότερα ερευνητικά ενδιαφέροντα του δρ. Murkovic περιλαμβάνονται ο σχηματισμός και η ανάλυση καρκινογόνων ουσιών στα τρόφιμα, ο μηχανισμός σχηματισμού και πειράματα σχετικά με την αναστολή σχηματισμού αυτών των ουσιών. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά, ως συστατικά των τροφίμων που προάγουν την καλή υγεία, έχουν ερευνηθεί λεπτομερώς από απόψεως δράσης στα διάφορα τρόφιμα. Πέρα από τα προαναφερθέντα, ο δρ. Murkovic έχει ασχοληθεί και με τη διερεύνηση της δράσης των μερικών τυπικών τοπικών προϊόντων, όπως των κολοκυθόσπορων και των μούρων.

Ο δρ. Murkovic είναι συγγραφέας ή έχει συνεργαστεί στη συγγραφή περισσότερων από 60 άρθρων σε αντίστοιχα περιοδικά, κυρίως στον τομέα των ετεροκυκλικών αμινών, του ακρυλαμιδίου, της υδροξυμεθυλοφουρφουράλης (HMF), των αντιοξειδωτικών, καθώς και Κεφάλαια σε βιβλία, όπως Τοξικά συστατικά των τροφίμων φυτικής προελεύσεως (Εγχειρίδιο Τοξικολογίας Τροφίμων), Μηχανισμός σχηματισμού PhIP (Ακρυλαμίδιο και άλλα επικίνδυνα συστατικά σε τρόφιμα που υφίστανται θερμική επεξεργασία), Φαινολικές ενώσεις (Εγκυκλοπαίδεια της Επιστήμης των Τροφίμων και τη Διατροφής).

EDUARDO DUBINSKY: “Τροποποιημένοo Ηλιέλαιο για την Αντικατάσταση των trans Λιπαρών Οξέων στη Βιομηχανία Τροφίμων”

Ο Eduardo Dubinsky είναι Χημικός Μηχανικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Buenos Aires

Είναι Τεχνικός Σύμβουλος στη λατινική Αμερική σε θέματα εδώδιμων λιπών και ελαίων, και Ιδρυτής και Πρώτος Πρόεδρος της Εταιρείας Λιπών και Ελαίων της Αργεντινής (ASAGA). Υπήρξε Πρόεδρος του Παραρτήματος Λατινικής Αμερικής της Εταιρείας Αμερικανών Χημικών Λιπών και Ελαίων (LAOCS) τις περιόδους 1994 – 1996 και 2004 – 2006. Δημοσίευσε πολλές εργασίες σε εξειδικευμένα περιοδικά και παρουσίασε πολλές διαλέξεις σε τοπικά και διεθνή Συνέδρια και Σεμινάρια σε διάφορα θέματα σχετικά με την επεξεργασία και τις εφαρμογές των εδώδιμων λιπών και ελαίων. Είναι μέλος του Προσωπικού του Περιοδικού A&G (Λίπη και Έλαια), που εκδίδεται από την ASAGA.

Δίδαξε την “Κινητική των Χημικών Αντιδράσεων” και το “Σχεδιασμό Βιοαντιδραστήρων” ως Βοηθός Καθηγητή στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου ΤΝ. Είναι Καθηγητής της Τεχνολογίας των Λιπών και Ελαίων στο Μεταπτυχιακό Master στην Τεχνολογία Τροφίμων στο ίδιο Πανεπιστήμιο από το 2000. Δίδαξε, επίσης, σε σεμινάρια και μαθήματα, όπως το Σεμινάριο για τις Μαργαρίνες και τα Λίπη, που διοργανώθηκε από την Tecnopan, το Σεμινάριο για τη Υδρογονωμένα Έλαια, τα Λίπη και τις Μαργαρίνες (ASAGA/Publitec), το Μάθημα για τις Διεργασίες Τροποποίησης των Λιπών και Ελαίων (FIDTA – Bs.As.), το Μάθημα της Τεχνολογίας των Ζωικών Λιπών (FIDTA – Bs.As.), το θέμα “Χρήση της εκλεκτικότητας του λινολεϊκού οξέος στην εκτίμηση των μερικών υδρογονωμένων ελαίων” (ASAGA – Παράρτημα Λατινικής Αμερικής του AOCS), το θέμα “Υδρογόνωση λιπών και ελαίων – Παραγωγή και Προδιαγραφές” (SBOG – Sociedad Brasilera de Oleos y Gorduras, San Pablo, Brasil), το θέμα “Υδρογόνωση των φυτικών ελαίων” (Εταιρεία Τεχνολόγων Τροφίμων Αργεντινής, Buenos Aires), το θέμα “Επιλογή των κατάλληλων αντιοξειδωτικών για τα φυτικά έλαια” (Εθνικό Πανεπιστήμιο του Ρίο IV – ASAGA), το θέμα “Λεκιθίνη σόγιας:Παραγωγή, τύποι και χρήσεις” (Mercosoja, Ροζάριο), το θέμα “Εφαρμογή των λιπών και ελαίων στη βιομηχανία τροφίμων” (INIDEP Mar del Plata), το θέμα “Πλεονεκτήματα της χρήσης Ηλιέλαιου με Υψηλή Περιεκτικότητα σε Ελαϊκό Οξύ στη Βιομηχανία Τροφίμων” (Παράρτημα Λατινικής Αμερικής της AOCS, Κόστα Ρίκα), το θέμα “Εφαρμογές των Λιπών και Ελαίων στη Βιομηχανία Τροφίμων” (Παναργεντινικό Συνέδριο Διατροφής, Buenos Aires), το θέμα “Είναι δυνατόν να παρασκευάσουμε τρόφιμα με υγιή λίπη;” (Καρδιολογική Εταιρεία Αργεντινής, το θέμα “Εφαρμογές των λιπών στα τρόφιμα” (Corchiga, Σαντιάγο, Χιλή), το θέμα “Εφαρμογή των λιπών στα τρόφιμα και νέες τάσεις στη διατροφή (Παράρτημα Λατινικής Αμερικής της AOCS, Μάντα, Ισημερινός).

Οι δημοσιεύσεις του αφορούν τα υδρογονωμένα προϊόντα λιπών και ελαίων – παραγωγή και προδιαγραφές, τον έλεγχο των υδρογονωμένων προϊόντων, τον εκσυγχρονισμό της υδρογόνωσης των λιπών και ελαίων, τη χρήση αντιοξειδωτικών, τη χρήση αντιοξειδωτικών στα λίπη και έλαια.

JOHN R. PIGGOTT: “Αναγνώριση και αξιολόγηση της αυθεντικότητας του ουίσκι”

Τμήμα Βιολογικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Strathclyde, Γλασκώβη, E – mail: J.R.Piggott@strath.ac.uk

Ο δρ. John R. Piggott είναι απόφοιτος της Σχολής Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Cambridge, με Msc και PhD στην Επιστήμη των Τροφίμων στα Πανεπιστήμια Leeds και Reading, αντίστοιχα. Πρόσφατα δαπάνησε ένα έτος σπουδών στη Βραζιλία, και τώρα είναι Λέκτορας της Επιστήμης των Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Strathclyde της Γλασκώβης στη Σκωτία. Η έρευνά του αφορά τη γεύση, την ποιότητα και την αποδοχή των τροφίμων και των ποτών και έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της όλης προσπάθειας του στα οινοπνευματώδη ποτά και ειδικότερα στο ουίσκι. Έχει κάνει πολλές δημοσιεύσεις στην επιστημονική βιβλιογραφία σχετικά με την οργανοληπτική εξέταση, τη γεύση και την ποιότητα των τροφίμων και έχει εκδώσει βιβλία σχετικά με την οργανοληπτική εξέταση και τις στατιστικές μεθόδους και τις ομάδες που χρησιμοποιούνται για την ανάλυση της γεύσης στο ουίσκι και σε άλλα ροφήματα, και είναι Αρχισυντάκτης του Περιοδικού “Γεύση και Άρωμα”. Είναι Ιππότης της Τιμής του Franc – Pineau.

YVES BOISSELIER: “Προηγμένες δράσεις και δυνατότητες των Εκτροφών Παραγωγής Γάλακτος”

Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης της MAC-Team και του δικτύου τροφίμων MAC

11, rue Charles Meert, 1030 Βρυξέλλες, Βέλγιο, Ε – mail: yb@food-mac.com, URL: www.food-mac.com, Τηλ. +32 485 800 009

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:

Γεωπόνος/ Τεχνολόγος Γεωργικών Προϊόντων με ειδικότητα στην αυτοματοποίηση (ENSAIA – Ανώτατη Εθνική Σχολή Γεωργίας και Βιομηχανίας Τροφίμων, Nancy, Γαλλία) και κορυφαίος στο ΜΒΑ (CPA-HEC Γαλλίας).

Ο Yves Boisselier είναι Πρόεδρος της Ομάδας MAC:Διεθνής μη κερδοσκοπική ένωση για τη Συνεργασία των Διαφόρων Επιστημονικών Δραστηριοτήτων. Η ομάδα αυτή έχει εκπονήσει διάφορα Ευρωπαϊκά Σχέδια, στα οποία περιλαμβάνονται ένα δίκτυο για τη γεωργία και την παραγωγή τροφίμων (www.food-mac.com), ένα σχέδιο σχετικά με τις Επαγγελματικές Σχέσεις και Επιχειρηματικότητα (www.afi-mac) και ένα σχέδιο που αφορά τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής φάρμας ζώων γαλακτοπαραγωγής (www.dairy-farm.eu) σχετικά με την παραγωγή τυρού στη φάρμα, την ποιότητα, την παραγωγή προϊόντων Π.Ο.Π., την επινόηση νέων προϊόντων, τις επιχειρήσεις στον αγροτικό τομέα και την αγροτική ανάπτυξη.

Είναι Γενικός Διευθυντής του Παραρτήματος Ευρώπης του ACTIF (www.actif-europe.com), που ασχολείται με την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών πάνω στην Ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα και συνεργασία, και υποστηρίζει τα SME. Είναι, επίσης, Ειδήμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης και Μέλος του ISPIM, της Διεθνούς Ένωσης για τη Διαχείριση των Επινοήσεων στο Χώρο των Επαγγελμάτων (www.ispim.org).

PATRICK ROLLIN “Λαχανικά του γένους Brassica: μία πηγή βιοενεργών μορίων για την χημική πρόληψη του καρκίνου”

ICOA, Πανεπιστήμιο της Ορλεάνης, BP 6759, F-456067 Ορλεάνη Cedex 2 (Γαλλία), Τηλέφωνο: +33 238 41 73 70 / Fax: +33 238 41 72 81, E – mail:  patrick.rollin@univ-orleans.fr   Ιστοσελίδα:   http://www.univ-orleans.fr/icoa/

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:Δόκτωρ των Επιστημών (PhD) του Πανεπιστημίου της Ορλεάνης.

Ο Patrick Rollin είναι Ομότιμος Καθηγητής της Οργανικής Χημείας του Πανεπιστημίου της Ορλεάνης και ήταν Καθηγητής της Οργανικής Χημείας στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Διετέλεσε Καθηγητής της Οργανικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο της Ορλεάνης, Διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Αναλυτικής και Εφαρμοσμένης Χημείας (Πανεπιστημιακή Σχολή Εφαρμοσμένης Χημείας) στο Πανεπιστήμιο της Ορλεάνης και στην ομάδα του Καθηγητή Pierre Sinaÿ ˙ το 1987 ξεκίνησε τη δική του ομάδα.

Τα κυριότερα ερευνητικά ενδιαφέροντά του αφορούν τους ακόλουθους τομείς: τη θειο – χημεία των σακχάρων και τη χημεία των θειούχων σακχάρων, τη χρησιμοποίηση των αντιδράσεων με θείο στην ελεγχόμενη περιφερειακή και στερεοχημική σύνθεση, τη χημεία των ουσιών που περιέχονται στα είδη του γένους Brassica: των θειογλυκολιπιδίων και των μεταβολιτών τους, την πράσινη χημεία: την ολοκληρωμένη διαχείριση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τω βιολογικών προϊόντων.

Είναι υπεύθυνος για περίπου 160 δημοσιεύσεις (συμπεριλαμβανομένων και 4 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας), ήταν προσκεκλημένος ομιλητής σε 72 διαλέξεις και οι προφορικές του συνεντεύξεις και ανακοινώσεις ανέρχονται σε 270 περίπου.

Υπήρξε συντονιστής των προγραμμάτων ERASMUS και SOCRATES μεταξύ του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Αθηνών (ΕΛΛΑΣ), του Πανεπιστημίου της Μπολώνια (ΙΤΑΛΙΑ), του Πανεπιστημίου Lajos Kossuth στη Δοβρουτσά (ΟΥΓΓΑΡΙΑ), του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας (ΙΤΑΛΙΑ), του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Κάουνας (ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ), του Πανεπιστημίου της Λισσαβόνας (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ), του Πανεπιστημίου του Lund (ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ), του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Μαδρίτης (ΙΣΠΑΝΙΑ), του Πανεπιστημίου της Μεσσήνης (ΙΤΑΛΙΑ), του Πανεπιστημίου του Βαγιαδολίδ (ΙΣΠΑΝΙΑ), του Πανεπιστημίου Foscari της Βενετίας (ΙΤΑΛΙΑ), του Πανεπιστημίου του Βίλνιους (ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ), του Πανεπιστημίου της Γενεύης (ΕΛΒΕΤΙΑ), του Πανεπιστημίου Pavol Jozef Safarik του Κόσιτσε (ΣΛΟΒΑΚΙΑ), του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης (ΙΣΠΑΝΙΑ).

ΔΙΑΦΟΡΑ:

Εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Γαλλίας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Υδατανθράκων (2003) – Μέλος του Γαλλικού Εθνικού Συμβουλίου για τα Πανεπιστήμια – Επιτροπή 32 (2004) – Μέλος του Συντακτικής Επιτροπής του Περιοδικού της Χημείας των Υδατανθράκων (Εκδόσεις Marcel Dekker [1993 – 1997]). Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Έκδοσης στο περιοδικό “Οργανική Χημεία” (Εκδόσεις Bentham – 2003).

RENATO IORI “Λαχανικά του γένους Brassica: μία πηγή βιοενεργών μορίων για την χημική πρόληψη του καρκίνου”

Επιτροπή Αγροτικής Έρευνας (Ε.Α.Ε.), Ινστιτούτο Έρευνας για τις Βιομηχανικού Τύπου Σοδειές (ISCI), Via di Corticella, 133; 40129 Μπολώνια, Ιταλία. Τηλέφωνο: +39 051 6316849 ή 6316811; Fax: +39 051 374857. Κινητό +39 339 2527523, E – mail: r.iori@isci.it

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:

Σπούδασε Βιομηχανική Χημεία στο Πανεπιστήμιο της Μπολώνια.

Ο Renato Iori είναι Επικεφαλής Ερευνητής στο ISCI της Μπολώνια. Διετέλεσε Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και συμβασιούχος συνεργάτης στο ISCI της Μπολώνια, καθώς και Εταίρος στο ίδιο ινστιτούτο. Τα κυριότερα ερευνητικά ενδιαφέροντά του σχετίζονται με τη χημεία και τη βιοχημεία: Καθαρισμός και χαρακτηρισμός ενζύμων (μυροσινάση, υπεροξειδάση, λιποξυγενάση, θειοαναγωγάση), Ανάλυση των θειογλυκολιπιδίων στα είδη του γένους Brassica, σύμφωνα με τη μέθοδο ISO 9167 – 1, Χημεία των ουσιών των ειδών του γένους Brassica: θειογλυκολιπίδια και οι μεταβολίτες τους – ισοθειοκυανικοί εστέρες, Τρόφιμα και Υγεία, Θρεπτικές ουσίες.

Είναι Ομότιμος Κριτής σε περίπου 60 δημοσιεύσεις (συμπεριλαμβανομένου και 1 διπλώματος ευρεσιτεχνίας), καθώς και φορέας περίπου 100 προφορικών συνεντεύξεων και ανακοινώσεων. Έχει συνεργαστεί σε διεθνές επίπεδο με το Πανεπιστήμιο της Ορλεάνης (ΓΑΛΛΙΑ), το Πανεπιστήμιο του Colchester (ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ), το Πανεπιστήμιο του Gembloux (ΒΕΛΓΙΟ) το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο – DKFZ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ), το Γερμανικό Ινστιτούτο Ανθρώπινης Διατροφής του Πότσδαμ – Rehbrücke DLFE (ΓΕΡΜΑΝΙΑ) και το King's College του Λονδίνου (ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ).

BERND WEINREICH: “Φυσικά Αντιοξειδωτικά – Το εκχύλισμα του δενδρολίβανου ως φυσικό και αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό στα προϊόντα τροφίμων”

RAPS GmbH & CO. KG, Adalbert-Raps-Str. 1, 95326 Kulmbach, Γερμανία. Τηλέφωνο: +49 9221 807 0, Fax: +49 9221 807 177

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:

Χημεία Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης και PhD στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Γερμανία.

Η εργασία του δρ. Weinreich είχε θέμα “Εκχύλιση Φυτικών Ιστών με Υπερκρίσιμους Διαλύτες”, και εστιάστηκε στην απομόνωση και στον καθαρισμό των φυσικών συστατικών, καταδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα αυτών ως αντιοξειδωτικών.

Διετέλεσε Διευθυντής Σχεδιασμού στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης κορυφαίας επιχείρησης παραγωγής αρωματικών ουσιών στη Σιλεσία. Οι έρευνες του για τη γεύση ατελών ψημένων τροφίμων, καθώς επίσης και η αξιολόγηση των κατάλληλων τεχνικών απομόνωσης και διαχωρισμού ήταν μερικές από τις σημαντικότερες αρμοδιότητές του.

Ο δρ. Weinreich εργάστηκε στην εταιρεία RAPS GmbH & Co.KG ως Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης και σύντομα έγινε υπεύθυνος για όλα τα ερευνητικά προγράμματα που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο ινστιτούτο της ίδιας της εταιρείας.

Ίδρυσε το κέντρο σύλληψης ερευνών “Adalbert-Raps-Zentrum”στο Μόναχο/ Freising σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Οι ερευνητικές δραστηριότητες του ινστιτούτου επικεντρώνονται στη διερεύνηση των φυτικών υλών, καθώς επίσης και στην ανάπτυξη νέων, πρωτοποριακών τεχνολογιών επεξεργασίας στον τομέα των προσθέτων και των συστατικών των τροφίμων.   

JOSÉ MIGUEL AGUILERA “Γιατί η μικροδομή των τροφίμων έχει σημασία;”

 

Ο José Miguel Aguilera, Καθηγητής στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Χιλής βραβεύτηκε το 2006 με το Βραβείο Έρευνας Marcel Loncin, το οποίο παρέχει χρηματοδότηση σε ερευνητικά προγράμματα επιστημόνων ή μηχανικών που διεξάγουν έρευνα στη βασική χημεία, φυσική ή μηχανική με εφαρμογή στην επεξεργασία των τροφίμων και στη βελτίωση της ποιότητας των τροφίμων.

Σε όλη την σταδιοδρομία του, ο Aguilera έχει συμβάλλει στην εξέλιξη της τεχνολογίας και της μηχανικής των τροφίμων, και ειδικά στη μελέτη της μικροδομής των τροφίμων, επί της οποίας θεωρείται ειδήμων. Ως ιδρυτής και διευθυντής του Εργαστηρίου Βιολογικών Υλικών του Καθολικού Πανεπιστημίου της Χιλής, έχει αναλάβει την έρευνα σε τομείς, όπως οι σχέσεις δομής – ιδιοτήτων στα τρόφιμα και στα βιολογικά υλικά, οι εφαρμογές των σύγχρονων τεχνικών μικροσκοπίας, και η παρουσίαση και ποσοτικοποίηση των μεταβολών στη μικροδομή των τροφίμων.          


Αυτός ο ιστοχώρος κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας το Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου Plone. Πιέστε για περισσότερες πληροφορίες.

Design and Development by
Design and Development by P@P@GRIGORIOY OSC