- Π.Ε.Τ.Ε.Τ. - http://www.petet.org.gr/pages -

Επιστημονική ημερίδα της Π.Ε.ΤΕ.Τ. στα πλαίσια της έκθεσης MeatDays 2016 1/10/2016

Η Πανελλήνια ΄Ενωση Τεχνολόγων Τροφίμων ανακοινώνει την οργάνωση ημερίδας με θέμα «Κρέας-γαλακτοκομικά,από την θεωρία στην πράξη» το Σάββατο 1/10/2016 ώρα 14.00-18.00 στα πλαίσια της έκθεσης MeatDays 2016, HALL 2.

Το πρόγγραμμα ομιλιών έχει ώς εξής:

14:30-14:50 Δρ.Ευσταθία Τσάκαλη, Τεχνολόγος Τροφίμων, συνεργάτης τμ.Τεχνολογίας Τροφίμων Τ.Ε.Ι Αθήνας

Θέμα:. «Ανάπτυξη ζυμώμενων προϊόντων από ονόγάλα»

14:50– 15:10 Κατερίνα Ματθαιοπούλου, Υπ.Διασφάλισης Ποιότητας Ηπειρος Α.Ε.Β.Ε.

Θέμα: Πρακτικές&τεχνολογία…το ποδήλατο για την ασφάλεια και ποιότητα των τυροκομικών προϊόντων.

15:10– 15:30 Ιωάννης Αμβροσιάδης,Καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Θέμα: «Οργανοληπτική ποιότητα του κρέατος και παράγοντες που την επηρεάζουν»

15:30– 15:50 Νικόλαος Σολωμάκος, Επ. Καθηγητής – Κτηνιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Θέμα: «Escherichia coli Ο157:Η7. Σημασία στην ασφάλεια του κρέατος και των προϊόντων του».

15:50– 16:10 Θωμάς Ζαφειριάδης, MSc Τεχν.Τροφίμων-Κτηνίατρος,Δ/ντης ESTIA LAB IKE

Θέμα: «Η εφαρμογή της επεξεργασίας υψηλής πίεσης σε κρεατοσκευάσματα και ιχθυοσκευάσματα»

16:10-16:30 Ιωάννης Γιαβάσης, Επ.Καθηγητής ,τμ.Τεχνολογίας Τροφίμων, T.E.I. Θεσσαλίας

Θέμα: «Σύγχρονες εξελίξεις στην παραγωγή παστεριωμένων αλλαντικών καθαρής ετικέτας, χωρίς τη χρήση συνθετικών συντηρητικών, χρωστικών και αντιοξειδωτικών ουσιών».