- Π.Ε.Τ.Ε.Τ. - https://petet.gr -

Διαβούλευση για τον ρόλο του τεχνίτη τεχνολογίας τροφίμων των ΕΠΑΛ

Από το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κ. Μπαξεβανάκη Δ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικώς με την συνάντηση που είχε ως θέμα την ανάδειξη των χαρακτηριστικών του ρόλου του τεχνίτη τεχνολογίας τροφίμων των ΕΠΑΛ.

Στην συνάντηση την ΠΕΤΕΤ εκπροσώπησε η Γ.Γ. κυρία Μαρίνα Πούλιου συμβάλλοντας σημαντικά στην κατάθεση των επεξεργασμένων θέσεων της ένωσης μας.

Αγαπητοί συνεργάτες,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή σας στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΠΕΘ την προηγούμενη εβδομάδα και είχε ως θέμα την ανάδειξη των χαρακτηριστικών του ρόλου του τεχνίτη τεχνολογίας τροφίμων και ποτών καθώς και των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων που θα ήταν χρήσιμο να συμπεριλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΣ) Μαθητείας που θα δημιουργηθεί για τις ανάγκες έναρξης της μαθητείας στη συγκεκριμένη ειδικότητα.

Σε συνέχεια λοιπόν της εποικοδομητικής μας συνάντησης, σας στέλνουμε εκ νέου το ωρολόγιο πρόγραμμα των ΕΠΑΛ, το υπάρχον επαγγελματικό περίγραμμα και ένα προσχέδιο των περιεχομένων του ΠΣ Μαθητείας της ειδικότητας που έχουν επιμεληθεί ο κ. Αθανασόπουλος (Σχολικός Σύμβουλος), η κ. Κουταλίδη (Σύμβουλος ΙΕΠ) και η κ. Πούλιου (εκπρόσωπος ΠΕΤΕΤ).

Καθώς ένας από τους βασικούς στόχους της προσπάθειάς μας είναι να ανταποκρίνεται το νέο ΠΣ στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, θεωρούμε εξαιρετικά χρήσιμες τις παρατηρήσεις, προσθήκες και σχόλιά σας στο παρόν προσχέδιο.