- Π.Ε.Τ.Ε.Τ. - https://petet.gr -

Χαιρετισμός του προέδρου της Π.Ε.ΤΕ.Τ. στην έκθεση Χημεία 2017 .

Χαιρετισμός του προέδρου της Π.Ε.ΤΕ.Τ. στην έκθεση Χημεία 2017 .

Η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων συγχαίρει τους οργανωτές της Chem2017 & EcoLink  για τις επιτυχημένες εκθέσεις τους, στις οποίες συμμετέχει και υποστηρίζει συστηματικά . Οι εκθέσεις αυτές είναι πλέον καθιερωμένες στους επαγγελματίες όσο και στους επιστήμονες της χημικής βιομηχανίας,των πρώτων υλών αλλά και των υπηρεσιών που σχετίζονται με αυτές .

Δίνουν τη δυνατότητα στις παραγωγικές δυνάμεις του χώρου να συναντηθούν και μέσω δημιουργικής ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών να δημιουργήσουν νέες ιδέες και μεθόδους, με στόχο την ανάπτυξη όλων των βαθμίδων παραγωγής και εμπορίας.Συγχρόνως οι επιχειρήσεις χημικών, τροφίμων, φαρμάκων, υπηρεσιών και εξοπλισμού, απολαμβάνουν μια πραγματικά ευρωπαϊκή έκθεση βρίσκονταν τις λύσεις που επιδιώκουν.

Στα πλαίσια των παραλλήλων δραστηριοτήτων της έκθεσης, η Π.Ε.ΤΕ.Τ. οργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα “Βιομηχανία τροφίμων και περιβάλλον” με ομιλητές επιστήμονες και καταξιωμένα στελέχη της βιομηχανίας, προκειμένου να προσεγγίσουμε με τον πιο σφαιρικό τρόπο ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σχετικώς με πρακτικές προστασίας του περιβάλλοντος.

Η Π.Ε.ΤΕ.Τ. προσπαθεί με κάθε τρόπο να συμβάλει θετικά στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας με κεντρικό άξονα την αειφόρο ανάπτυξη. Οι τεχνολόγοι τροφίμων συνδράμουν τις Ελληνικές επιχειρήσεις στην δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και τεχνικών παραγωγής που διασφαλίζουν την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων  με ρυθμό μικρότερο από αυτόν με τον οποίον ανανεώνονται συμβάλλοντας έτσι στην βιωσιμότητα του πλανήτη μας.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην έκθεση και ελπίζουμε να συμβάλλει στους στόχους των συμμετεχόντων. Τέλος, δηλώνουμε διαθέσιμοι να βοηθήσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω συνεργασιών με όλους τους επαγγελματικούς ή επιστημονικούς φορείς που το επιθυμούν.

Ιωάννης Σμαρνάκης

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων