- Π.Ε.Τ.Ε.Τ. - https://www.petet.org.gr/pages -

Συνέδρια/Ημερίδες/Επιμόρφωση

Έτος: 2016

1.Η ΠΕΤΕΤ οργάνωσε στην Αθήνα, επιστημονική ημερίδα με θέμα :«Τεχνολογία-Καινοτομία-Νομοθεσία τροφίμων»,στα πλαίσια της 3ης έκθεσης FOODEXPO τον Μάρτιο 2016

2.Η ΠΕΤΕΤ οργάνωσε στην Θεσσαλονίκη, επιστημονική ημερίδα με θέμα :«Τεχνολογία-Νομοθεσία στην αρτοποιϊα και ζαχαροπλαστική»,στα πλαίσια της έκθεσης 7ηΑΡΤΟΖΥΜΑ τον Φεβρουάριο 2015

 

Έτος: 2015

1.Η ΠΕΤΕΤ οργάνωσε στην Αθήνα, επιστημονική ημερίδα με θέμα :«Τεχνολογία-Καινοτομία-Νομοθεσία τροφίμων»,στα πλαίσια της 2ης έκθεσης FOODEXPO τον Μάρτιο 2015

2.Η ΠΕΤΕΤ οργάνωσε στην Αθήνα, επιστημονική ημερίδα με θέμα :«Τεχνολογία-Νομοθεσία στην αρτοποιϊα και ζαχαροπλαστική»,στα πλαίσια της έκθεσης 14ηΑΡΤΟΖΑ τον Φεβρουάριο 2015

3.Το π.τ. Β.Ε. της Π.Ε.ΤΕ.Τ  οργάνωσε επιμόρφωση των μελών της στην Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο 2015 ,στις εξής θεματικές ενότητες:

  1. Τεχνολογία αρτοποίησης-Ζαχαροπλαστικής διάρκειας 10 ωρών,εισηγητής Μιχάλης Ορεστίδης-Ιωάννης Σμαρνάκης

Έτος: 2014

1.Η ΠΕΤΕΤ οργάνωσε στην Αθήνα, επιστημονική ημερίδα με θέμα :ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ&ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ,στα πλαίσια της 1ης έκθεσης FOODEXPO τον Μάρτιο 2014

2.Η ΠΕΤΕΤ οργάνωσε στην Αθήνα, επιστημονική ημερίδα με θέμα :Τεχνολογία-καινοτομία στην επεξεργασία κρέατος-κρεατοσκευασμάτων-γαλακτοκομικών,στα πλαίσια της έκθεσης Meat Days τον Νοέμβριο 2014

3.Η ΠΕΤΕΤ οργάνωσε στην Αθήνα, επιστημονική ημερίδα με θέμα :Υλικά συσκευασίας τροφίμων-Τεχνολογία-Νομοθεσία-Εφαρμογες,στα πλαίσια της έκθεσης Syskeuasia&Plastika τον Νοέμβριο 2014.

4.Η ΠΕΤΕΤ συμμετείχε στην έκθεση Κερνάμε Ελλάδα που έλαβε χώρα στην Λάρισα ,τον μάρτιο 2014.

5.H Π.Ε.ΤΕ.Τ  οργάνωσε επιμόρφωση των μελών της στην Αθήνα τον Ιανουάριο 2014 ,στις εξής θεματικές ενότητες:

  1. Τεχνολογία αρτοποίησης διάρκειας 10 ωρών,εισηγητής Μιχάλης Ορεστίδης
  2. ISO-22000,διάρκειας 10 ωρών,εισηγητές Γιάννης Κακός και Νίκος Γκιώνης
  3. Επισήμανση και αλλεργιογόνα, διάρκειας 5 ωρών, εισηγήτρια Μαρίνα Πούλιου
  4. Αρχές κοστολόγησης παραγωγής, διάρκειας 5ωρών,εισηγητής Γιάννης Σμαρνάκης

6.H Π.Ε.ΤΕ.Τ  οργάνωσε επιμόρφωση των μελών της  στην Αθήνα τον Δεκέμβριο 2014 ,στις εξής θεματικές ενότητες:

  1. Τεχνολογία ζαχαροπλαστικής 10 ωρών,εισηγητές Μιχάλης Ορεστίδης,Γιάννης Σμαρνάκης
  2. Επισήμανση(1169) και αλλεργιογόνα, διάρκειας 5 ωρών, εισηγήτρια Μαρίνα Πούλιου
  3. ISO-22000, διάρκειας 10 ωρών,εισηγητές Γιάννης Κακός,Νίκος Γκιώνης

7.Το π.τ.Β.Ε. της ΠΕΤΕΤ οργάνωσε διημερίδα την Παρασκευή 12/12/14 και το Σάββατο 13/12/14 στην αίθουσα του ΕΔΟΘ με θέμα :  «Νέα Νομοθεσία επισήμανσης τροφίμων, κανονισμός 1169/2011, σχετικά με την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους καταναλωτές». Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να θέσουν τις απορίες τους στους ομιλητές και να πάρουν απαντήσεις σχετικά για την εφαρμογή του νέου κανονισμού.

Έτος: 2013

Η ΠΕΤΕΤ οργάνωσε στην Αθήνα, επιστημονική ημερίδα με θέμα :ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ και ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ,στα πλαίσια της έκθεσης Chem&Ecolink τον Νοέμβριο 2013.

Έτος: 2012

—-

Έτος: 2011

Η ΕΣΤΙΑ (Συνεργασία για την προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας) σε συνδιοργάνωση με την ΠΕΤΕΤ, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων – Τεχνολόγων Διατροφής και το Τμήμα Τροφίμων της Ένωσης Ελλήνων Χημικών διοργάνωσε στις 11/02/2011, στο Εκθεσιακό Κέντρο “ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ”  το 3ο Συμπόσιο με θέμα: “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.”

Έτος: 2010

i) Το Τμήμα Τροφίμων της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, με τη συνεργασία του Τμήματος Περιβάλλοντος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων, διοργάνωσαν Πολυθεματική Ημερίδα με θέμα: «ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» Σκοπός της Ημερίδας ήταν να διερευνηθούν οι σύγχρονες τάσεις στο χώρο της Χημείας Τροφίμων αναφορικά με τις εξελίξεις στο τομέα της περιβαλλοντικά ορθότερης συσκευασίας τροφίμων, να προβληθούν τα τεχνολογικά επιτεύγματα στους τομείς των μεθόδων γρήγορης ανάλυσης τροφίμων και να συζητηθούν τα νέα επιστημονικά δεδομένα για τους αναδυόμενους χημικούς κίνδυνους στα τρόφιμα. Η Ημερίδα, πραγματοποιήθηκε στο Σάββατο 20 Μαρτίου 2010, στο Εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στα πλαίσια των Εκθέσεων CHEM 2010, EcoLink 2010, Syskevasia 2010 και Plastica 2010. Το πρόγραμμα μπορείτε να το κατεβάσετε από [download id=”21″] ii) H “ΕΣΤΙΑ” διοργάνωσε το 2ο Συμπόσιο με θέμα “ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ” μια συνεργασία για την Προώθηση της Ελληνικής Διατροφής και Γαστρονομίας με την συμμετοχή της ΠΕΤΕΤ. Το συμπόσιο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Απριλίου 2010, στην Τεχνόπολη, του Δήμου Αθηναίων με συντονιστές τους κ.κ. Νικόλαο Κατσαρό, ΕΚΕΦΕ «Δ», Γιώργο Καββαθά, Αντιπρόεδρο Γ.Σ.Ε.Β.Ε.E & Γεν. Γραμ. Π.Ο.Ε.Σ.Ε και Σπύρο Κοντό, εκπρόσωπο της ΠΕΤΕΤ. Το πρόγραμμα μπορείτε να το κατεβάσετε από [download id=”22″] iii) Η ΠΕΤΕΤ, διοργάνωσε εκπαιδευτικό σεμινάριο για την Διαχείριση Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000, διάρκειας 20 ωρών, στην Αθήνα. Οι συνάδελφοι κ.κ. Χρήστος Βελιάνης και Ελευθερία Τσιτσανοπούλου, πραγματοποίησαν την εκπαίδευση.

Έτος: 2009

Το Περιφερειακό τμήμα Β. Ελλάδας της  ΠΕΤΕΤ, διοργάνωσε δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια για την Διαχείριση Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000, διάρκειας 18 ωρών, στη Θεσσαλονίκη με εκπαιδευτές τους κ.κ. Χρήστο Βελιάνη και Ελευθερία Τσιτσανοπούλου, συναδέλφους Τεχνολόγους Τροφίμων.

Έτος: 2007

i) Το ΚΔΣ της ΠΕΤΕΤ, οργάνωσε το 5ο Διεθνές Συνέδριο Τεχν. Τροφίμων, παράλληλα με την  Έκθεση “ΔΕΤΡΟΠ” στο Συνεδριακό Κέντρο “Νικόλαος Γερμανός” της HELEXPO. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 9-11 Μαρτίου 2007. Συνδιοργανωτές ήταν το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών και το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λάρισας, Παράρτημα Καρδίτσας. Η Οργανωτική Επιτροπή αποτελλούνταν από τους, Φιλίππου Μανώλη, Πρόεδρο, Παναγιωτίδου Κυριακή, Γραμματέα και τον Λεώνη Ξενοφώντα, Ταμία και την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε αναλάβει το Περιφερειακό τμ. Β. Ελλάδος. Η Επιστημονική Επιτροπή είχε Πρόεδρο τον κ. Ευάγγελο Σ. Λάζο, τότε Αντιπρόεδρο του ΕΦΕΤ και Καθηγητή του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Αθήνας και Αντιπρόεδρο τον κ. Απόστολο Κυριτσάκη, Διευθυντή της ΣΤΕΤΡΟ-Δ του ΑΤΕΙΘ και Καθηγητή στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΤΕΙΘ. Χρυσή επιτυχία: Η Επιστημονική Επιτροπή κάλυψε όλες τις Σχολές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και τα μέλη έφτασαν τους 54 καθηγητές!!! Χρυσή επιτυχία: Οι εγγεγραμμένοι σύνεδροι ξεπέρασαν τους 800!!! Ο Ιστότοπος [1] και η [download id=”33″] του Συνεδρίου

ii) Πραγματοποιήθηκε ημερίδα της ΠΕΤΕΤ στην Έκθεση “ΑΡΤΟΖΑ” το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2007, με τίτλο «Σύγχρονες διατροφικές προσεγγίσεις ».

Έτος: 2006

Η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων διοργάνωσε το Σαββάτο 18 Νοεμβρίου 2006 ημερίδα με θέμα: «Τεχνολογία Τροφίμων & Ποιότητα» στα πλαίσια της έκθεσης FOODTECH 2006. Μετά τις ομιλίες, ακολούθησε στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Ισχυρισμοί Διατροφής». Την ενδιαφέρουσα θεματολογία παρακολούθησαν πάνω από 160 άτομα.

Έτος: 2005

i) Το ΚΔΣ της ΠΕΤΕΤ, οργάνωσε το 4ο Διεθνές Συνέδριο Τεχν. Τροφίμων, παράλληλα με την  Έκθεση “ΑΡΤΟΖΑ” στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ο.Λ.Πειραιά. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 18-19 Φεβρουαρίου 2005, με την υποστήριξη της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Αθηνών και ήταν υπό την Αιγίδα του Υπ. Ανάπτυξης. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν ο συνάδελφος κ. Σπύρος Κοντός και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής ήταν ο Δρ. Ευάγγελος Σ. Λάζος. ii) Το Π.Τ.Β.Ελλάδος πραγματοποίησε Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Εργασιακό περιβάλλον της Βιομηχανίας Τροφίμων. Πεδίο για ανάπτυξη ή ανάγκη για προσαρμογή;» Ακολούθησε Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα: «Σταδιοδρομία στη βιομηχανία ή στροφή στις Υπηρεσίες» iii) H Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων, πραγματοποίησε εκδήλωση στο χώρο της έκθεσης FOODTECH 2005, την Κυριακή 25/09/2005. Παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες της Ένωσης και ακολούθησε συζήτηση και έκθεση απόψεων για  θέματα που αφορούσαν τους Τεχνολόγους Τροφίμων  καθώς και τους σπουδαστές της  Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων των Τ.Ε.Ι. .

Έτος: 2004

Η ΠΕΤΕΤ στα πλαίσια της εκδήλωσης “1η Μέρα Σταδιοδρομίας στις Επιχειρήσεις Τροφίμων & Ποτών” πραγματοποίησε ημερίδα την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2004 στον Πολυχώρο “Αθηναΐς” στην Αθήνα, με θέμα: «Εργασιακό περιβάλλον της Βιομηχανίας Τροφίμων. Πεδίο για ανάπτυξη ή ανάγκη για προσαρμογή;» Ακολούθησε Στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Εκπαίδευση στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων»

Έτος: 2003

Το ΚΔΣ της ΠΕΤΕΤ, οργάνωσε το 3ο Διεθνές Συνέδριο Τεχν. Τροφίμων, με διευρυμένο πλέον αντικείμενο, παράλληλα με την  Έκθεση “ΑΡΤΟΖΑ” στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ο.Λ.Πειραιά. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 7-8 Φεβρουαρίου 2003, με την υποστήριξη της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Αθηνών και ήταν υπό την Αιγίδα του Υπ. Ανάπτυξης. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν ο συνάδελφος κος Ιωάννης Κουντούρης.

Έτος: 2001

Το ΚΔΣ της ΠΕΤΕΤ, οργάνωσε το 2ο Διεθνές Συνέδριο Τεχν. Τροφίμων, Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής και Παγωτού, παράλληλα με την  Έκθεση “ΑΡΤΟΖΑ” στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ο.Λ.Πειραιά. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 16-18 Φεβρουαρίου 2001, με την υποστήριξη της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Αθηνών και ήταν υπό την Αιγίδα του Υπ. Ανάπτυξης, της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος.Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν ο συνάδελφος κος Σπύρος Κοντός.

Έτος: 1999

Το ΚΔΣ της ΠΕΤΕΤ, με πρωτοβουλία και επιμέλεια των κκ. Σπύρου Κοντού, Ιωάννη Κουντούρη και Άρη Μαυρίδη, οργάνωσε το 1ο Συνέδριο Τεχν. Τροφίμων, Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής και Παγωτού, παράλληλα με την  Έκθεση “ΑΡΤΟΖΑ” στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ο.Λ.Πειραιά. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 1999, με την υποστήριξη των οργανωτών της έκθεσης “FORUM ΕΠΕ”, της FEDIMA HELLAS και της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Αθηνών.

 

Έτος: 1998

Η ΠΕΤΕΤ, με πρωτοβουλία του κου Κοντού, συμμετείχε στην οργάνωση του 2ου Συμπόσιου για την Ποιότητα – Ανταγωνιστικότητα στη Βιομηχανία Τροφίμων στις 5, 6 και 7 Νοεμβρίου 1998 στην Αθήνα. Το Συμπόσιο σηματοδότησε τις εξελίξεις με την ανάλυση των σημαντικών εμπειριών από την εφαρμογή των συστημάτων (ISO – HACCP) στην τριετία που πέρασε. Αναπτυχθηκε η εθνική και ευρωπαϊκή πολιτική και οι απόψεις της βιομηχανίας για την προώθηση της ποιότητας – ανταγωνιστικότητας του κλάδου τροφίμων και ποτών.